De câtă supervizare are nevoie un mentor/coach?

De câtă supraveghere am nevoie?

EMCC Global consideră că practicienii cu experiență necesită cel puțin patru ore de supraveghere individuală pe an, distribuite uniform pe parcursul a douăsprezece luni. EMCC Global consideră, de asemenea, că raportul minim dintre practică și supraveghere, pentru un practician cu experiență, ar trebui să fie de 35 de ore de practică la 1 oră de supraveghere primită.

În cazul în care practicianul desfășoară mai mult de o formă de muncă care necesită supraveghere, atunci EMCC Global recomandă ca orele minime de supraveghere necesare pe an să crească de la patru la opt. Cu alte cuvinte, dacă cineva oferă orice combinație de coaching, mentorat, coaching de echipă, supervizare și/sau intervenții de dezvoltare organizațională, atunci numărul minim de ore de supraveghere de care are nevoie este de opt ore, distribuite uniform pe parcursul a douăsprezece luni.

EMCC Global consideră, de asemenea, că cu cât un practician întreprinde mai multă muncă, cu atât va beneficia mai mult de pe urma supravegherii. Practicienii sunt încurajați să se gândească la tipul, durata și frecvența de supraveghere de care au nevoie pentru a fi sprijiniți în munca și contextul lor. După ce criteriile minime sunt îndeplinite, este sarcina practicianului să decidă, pe baza circumstanțelor și nevoilor sale unice, exact câtă supraveghere are nevoie pentru a performa cel mai bine.

Cum pot găsi un supraveghetor?

Poate doriți să selectați un supervizor din lista deținătorilor de ESIA. Acestea sunt persoane care au fost acreditate ca supervizor la EMCC Global.

EMCC acreditează, de asemenea, programe de formare în supraveghere. De asemenea, este posibil să descoperiți că unul dintre furnizorii acreditați ESQA vă va putea oferi numele și detaliile de contact ale potențialilor supraveghetori

Cum ar trebui să aleg un supervizor?

EMCC Global vă recomandă să aplicați următoarele criterii în selectarea unui supervizor:

  • Au experiență și sunt acreditați ca coach/mentor

  • Ei au experiență de a fi supravegheați și sunt ei înșiși supravegheați în prezent

  • Au fost instruiți într-un program de supraveghere acreditat și sunt calificați ca supervizor

  • Ei pot explica un cadru teoretic pentru propria lor practică de coaching / mentorat

  • Ei pot explica un cadru teoretic referitor la supraveghere

  • Ei demonstrează angajamentul față de dezvoltarea profesională continuă pentru ei înșiși și pentru cei supravegheați

  • Aceștia sunt de acord să respecte Codul global de etică pentru antrenori, mentori și supraveghetori.

EMCC recunoaște, de asemenea, că supravegherea antrenorului/mentorului este o disciplină în evoluție și că, în unele țări, poate fi dificil pentru practician să găsească un supervizor calificat care să îndeplinească toate criteriile recomandate aici.

În absența unui supervizor calificat care a urmat o pregătire și o acreditare riguroasă, atunci EMCC vă recomandă să căutați pe cineva cu experiență de lungă durată, vastă și relevantă. Prin urmare, EMCC Global sprijină membrii care își fac propriile aranjamente, de ex. angajarea de supraveghetori calificați psihoterapeutic, de supraveghetori acreditați de alte organizații de coaching/organisme de acordare aprobate de ESQA sau de supraveghetori care aspiră la acreditarea EMCC.

Foto: Tim Mossholder

Ana M. Marin

Coach, Trainer, Speaker, Bullet Journal Addict

https://www.anammarin.net
Previous
Previous

De ce este supervizarea importantă?

Next
Next

Coachingul ca parte din viață